Maaf..

May 27, 2012

Assalammualaikum wbt.. dan salam sejahtera kepada pengunjung blog “saya suka masak”.. maaf dah lama tak update blog ini kerana kesibukan bekerja.. Last kali blog ini dikemaskini pada July 26, 2010.. hahah lama gila tu.. ramai gak yang bertanya ada buat kelas masak ke tak.. x buat buku memasak, buat produk baru bla… bla… bla… ajak buat rancangan masak utk channel AFC pun ada.. bla..bla..

Terima kasih kepada komen-komen yang diberikan dan feedback daripada pengunjung yang telah mencuba resipi di dalam blog ini dan tak juga pada “pekomen yang kurang ajar” pon ada gak.. tak tahu apa motif mamat nie memberi komen negatif… tgk latar belakang xde pon ada ilmu masakan pon cuma meroyan tak bertempat… x tau laaa sama ada dia nie baru saje frust bercinta ke atau gila talak ke hahhaa… ok abaikan mamat tu..

Tentang resipi baru tu nanti2 laa kalau senang hahaa… nak masak pun tiap2 weekend kadang2 balik rumah atok… so projek ini terganggu laa sikit hehehe… Ok jangan risau.. insyaAllah  nanti saya kemaskini kan blog ini… ok boiiii..

2010 in review

January 2, 2011

The stats helper monkeys at WordPress.com mulled over how this blog did in 2010, and here’s a high level summary of its overall blog health:

Healthy blog!

The Blog-Health-o-Meter™ reads Wow.

Crunchy numbers

Featured image

About 3 million people visit the Taj Mahal every year. This blog was viewed about 58,000 times in 2010. If it were the Taj Mahal, it would take about 7 days for that many people to see it.

 

In 2010, there were 3 new posts, growing the total archive of this blog to 30 posts. There were 62 pictures uploaded, taking up a total of 2mb. That’s about 1 pictures per week.

The busiest day of the year was August 19th with 630 views. The most popular post that day was Ayam Masak Merah.

Where did they come from?

The top referring sites in 2010 were search.conduit.com, alkiram.net, google.com.my, facebook.com, and en.wordpress.com.

Some visitors came searching, mostly for ayam masak merah, kerabu mangga, masakan barat, resepi daging masak merah, and ayam goreng berempah.

Attractions in 2010

These are the posts and pages that got the most views in 2010.

1

Ayam Masak Merah February 2008
19 comments

2

Daging Merah May 2009
29 comments

3

Kerabu mangga October 2009
15 comments

4

Nasi ayam December 2009
9 comments

5

Paprik June 2008
17 comments

Busy lagi

September 21, 2008

Saya ingin minta maaf sekali lagi… x dapat mengemas kini blog ini kerana terlalu sibuk dengan kerjaya saya.. jiwa kacau pun ada gak hahahha..

InsyaAllah lepas raya, saya akan kembali mengemas kini xperimentasi terhadap makanan :)..

Sebelum itu, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri.. Maaf Zahir dan Batin kepada semua pengunjung-pengunjung blog saya yang beragama Islam…

Sibuk

April 21, 2008

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera..

Terima kasih kerana melawat blog masakan saya ini. Saya mintak maaf kerana lambat mengemaskinikan blog saya ini. Untuk pengetahuan anda semua, saya sedang sibuk menghabiskan kerja-kerja di pejabat kerana mengejar dateline untuk package BTP Syariah Pendidikan Islam Tingkatan 4 pada 24/4/2008.

Pada keesokan harinya (25/4/2008).. ialah merupakan hari terakhir saya bekerja di Mediacal Sdn Bhd sebagai Senior Graphic Designer. Ini kerana saya telah mendapat tawaran bekerja di Multimedia University (MMU) Cyberjaya, sebagai Multimedia Designer.

Semasa menaip blog ini, saya baharu sahaja selesai memasak Rendang Ayam, Kuah Kacang dan Nasi impit untuk dibawa ke pejabat pada pagi ini (dah pagi isnin wei!). MInggu lepas, semasa pot luck majlis perpisahan, saya membawa 2 loyang Lasagne.. itu sahaja coretan untuk kali ini..

Terima kasih kepada mama saya kerana turut membantu membeli bahan-bahan dan mise-en-place sebelum saya mula memasak.

Hello world!

January 23, 2008

Welcome to WordPress.com. This is your first post. Edit or delete it and start blogging!