Ayam Goreng Berempah

March 9, 2008


1)Bahan-bahan untuk memerap ayam goreng berempah; bawang merah & halia dikisar halus.


2)Masukkan bahan-bahan kisar tadi ke atas ayam. Campurkan sekali serbuk kunyit 3 sudu, serbuk kari ayam/daging 1 paket kecil, serbuk jintan manis & jintan putih 3 sudu, serbuk ketumbar 1 sudu, garam secukup rasa dan daun kari.


3)Selepas itu masukkan tepung jagung.. dalam 3 sudu dan 2 biji telur. Gaulkan ayam dengan semua bahan-bahan tadi hingga sebati dan biar ia diperap seketika.


4)Pastikan minyak di dalam kuali ini betul-betul panas sebelum menggoreng ayam.


5)Inilah hasilnya ayam goreng berempah..

About these ads

9 Responses to “Ayam Goreng Berempah”

  1. syidahef said

    memang sodap nih..

  2. AmerHmzah said

    Terima kasih. Petang ini juga saya masak!

  3. tinit said

    esk nk try msk.cam smple je.jnji sodap ;)

  4. zaza said

    asmkm…yg serbuk jintan putih dan jintan manis tu masing-masing 3 sudu atau keduanya 3 sudu?…

  5. Nizam said

    serbuk jintan manis 3 sudu + serbuk jintan putih 3 sudu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: